Składniki na zupę:
3 marchewki,
1/2 papryczki chilli,
3 plasterki świeżego imbiru,
oliwa z oliwek,
1-2 puszki pomidorów (tzw. pellati),
sól, pieprz,
papryka chilli,
ok. 300 ml mleka kokosowego,
3 szkl. wody lub bulionu
Wykonanie zupy:
Marchewki obieramy i drobno kroimy. Imbir i chilli drobniutko siekamy.
Rozgrzewamy nieco oliwy w garnku, przesmażamy na niej imbir i papryczkę na niedużym ogniu, nie zrumieniając. Wrzucamy pokrojone marchewki, chwilę razem smażymy, mieszając.
Następnie zalewamy wodą lub bulionem i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem aż warzywa całkiem zmiękną. Dodajemy całe pomidory z sokiem i gotujemy razem.
Następnie miksujemy zupę na krem. Doprawiamy na ostro. Na koniec wylewamy mleko kokosowe. Podajemy samą lub z ryżem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kim jest córka Kowalewskiego? Gabriela idzie w ślady rodziców. Będzie wielką gwiazdą?
- Nowe wieści o tajemniczym ojcu dziecka Tomaszewskiej. Wygadała się bliska osoba
- Wszyscy patrzyli na wyeksponowane krągłości Romanowskiej. Projektant gwiazd ocenia
- Wspólny występ Roksany Węgiel i Kevina Mgleja w cieniu tragedii. Znamy szczegóły