Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Rzeszowski Res-Drob wśród największych firm spożywczych

[email protected] 17 867 22 57
Rzeszowski Res-Drob wśród największych firm spożywczychRes–Drob to firma obecna na rynku od 61 lat, eksportuje swoje produkty m.in. do Wielkiej Brytanii, Irlandii, Francji, Niemiec i Czech.
Rzeszowski Res-Drob wśród największych firm spożywczychRes–Drob to firma obecna na rynku od 61 lat, eksportuje swoje produkty m.in. do Wielkiej Brytanii, Irlandii, Francji, Niemiec i Czech. Archiwum
Rzeszowskie Zakłady Drobiarskie Res-Drob dzięki dobrym wynikom finansowym znalazły się w pięćsetce największych firm spożywczych w Polsce.

Zestawienie przygotowano w oparciu o wyniki finansowe za 2010 i 2011 rok. W tym czasie Res–Drob odnotował prawie 36–procentowy wzrost sprzedaży, a zysk netto zwiększył się o ponad 800 tys. zł. Z takim wynikiem Res-Drob uplasował się na 165 pozycji. Ranking opracował branżowy magazyn „Rynek Spożywczy”, serwis portalspozywczy.pl i międzynarodowa wywiadownia gospodarcza Bisnode Polska.

Res-Drob karmi zdrowo
Te wyniki to zasługa dobrych produktów i właściwej strategi rynkowej. Właśnie do sklepów trafiają np. pakowane filety drobiowe wyprodukowane przez RZD Res-Drob i oznaczone specjalnym certyfikatem, który potwierdza, że to najzdrowsze mięso z kurczaków, jakie można zjeść w Polsce.

Przyznany Res-Drobowi przez Centrum Jakości Agro Eko znak QAFP (Quality Assurance for Food Products) daje klientowi pewność, że kurczaki jadły wyłącznie zboże z polskich pól, bez antybiotyków i hormonów, a po uboju ich mięso nie było nastrzykiwane wodą, ani „poprawiane” posypkami.

Produkcja pod kontrolą
- To nie wszystko: certyfikat QAFP gwarantuje, że kurczaki hodowane są w odpowiednich warunkach, a załadunek, transport i ubój odbywa się tak, żeby zwierzęta nie cierpiały – wyjaśnia Katarzyna Nitkiewicz, specjalista ds. jakości w Res – Drobie.

Przed przyznaniem znaku jakości audytorzy kontrolowali fermy dostarczające kurczaki do Res–Drobu. – Uznali, że ferma prowadzona przez naszych dostawców Stanisława, Mateusza i Dawida Milasów z Głowaczowa k. Dębicy jest w trójce najlepszych polskich ferm – dodaje Katarzyna Nitkiewicz.

Cały okres hodowania kurcząt i ich ubój prowadzone są pod stałą opieką weterynaryjną, z zachowaniem rygorystycznych zasad higieny. Filety są pakowane, więc po opuszczeniu zakładu nic nie może zepsuć ich jakości. Taki zdrowy filet ze znakiem QAFP nie tylko świetnie smakuje, ale mogą go jeść także alergicy.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Co dalej z limitami płatności gotówką?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24