Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Soczysty indyk z grilla. Sekretem smaku jest wyśmienita marynata. Przepis na danie z grilla, którym zaskoczysz swoich gości

Delikatny indyk z grilla. Krok 1

Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę, miód, sok z cytryny, rozgnieciony czosnek, chili, tymianek, zioła prowansalskie i szczyptę soli. Pokrój mięso z indyka na małe filety, możesz je delikatnie roztłuc tłuczkiem, by miały jednakową grubość. Posmaruj każdy kawałek marynatą i odstaw całość na ok. 1,5 godziny.

Zobacz również

Tygodniowy przegląd prasy w Krynicy Morskiej, (28.04-4.05.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Krynicy Morskiej, (28.04-4.05.2024)

Przegląd tygodnia od 28.04 w Łebie

Przegląd tygodnia od 28.04 w Łebie

Polecamy

Liga Centralna Mężczyzn. Handball Stal Mielec wygrał w Sosnowcu z Zagłębiem

Liga Centralna Mężczyzn. Handball Stal Mielec wygrał w Sosnowcu z Zagłębiem

Stal Stalowa Wola wygrywa w Grudziądzu z Olimpią

Stal Stalowa Wola wygrywa w Grudziądzu z Olimpią

OPTeam Resovia stoczyła heroiczny bój w Łodzi. ŁKS minimalnie lepszy

OPTeam Resovia stoczyła heroiczny bój w Łodzi. ŁKS minimalnie lepszy