Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz...
fot. Vaishnav Chogale/unsplash.com

Co zrobić, żeby grill był zdrowszy? Te metody polecają dietetycy. Zobacz najlepsze sposoby na przygotowanie pysznych dań z grilla

Grilluj nad żarem, unikaj płomieni

Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz jedzenie na ruszt, dokładnie wypal węgle, by przestały się dymić, tylko się żarzyły.

W tym czasie wyjmij przyprawione produkty z lodówki, gdzie powinny być przechowywane, by nie uległy zepsuciu, i odczekaj, by się ogrzały. Zwykle wystarczy 30-60 minut.

To ważne, by zawsze grillować mięso o temperaturze otoczenia. Jeśli położysz na ruszcie wciąż zimne, zmiana temperatury może sprawić, że po upieczeniu będzie twarde.

Zobacz również

Park kieszonkowy przy Wróblewskiego prawie gotowy. Tylko komu służą poduszka i gatki?

Park kieszonkowy przy Wróblewskiego prawie gotowy. Tylko komu służą poduszka i gatki?

Nie żyje Justyna Kędzia, poetka pochodząca z Tarnowskich Gór

Nie żyje Justyna Kędzia, poetka pochodząca z Tarnowskich Gór

Polecamy

W tydzień zatrzymali 8 poszukiwanych! [WIDEO]

W tydzień zatrzymali 8 poszukiwanych! [WIDEO]

Za nic mieli ograniczenia prędkości. Teraz za to zapłacą

Za nic mieli ograniczenia prędkości. Teraz za to zapłacą

Czy witaminę D powinno się brać cały rok? Wiele zależy od trybu życia

Czy witaminę D powinno się brać cały rok? Wiele zależy od trybu życia