Suplementy diety z witaminą C od SwissPharmy

Materiał partnera zewnętrznego Zaktualizowano 
Witamina C, inaczej kwas askorbinowy jest przydatny w wielu chorobach. Jego działanie ma o wiele szerszy zasięg niż tylko przeziębienie! Witamina ta jest bardzo nietrwała, przez nasz organizm ciągle zużywana i niemagazynowana, stąd konieczność jej codziennego uzupełniania. Jej zawartość w codziennych potrawach jest zbawienna dla całego naszego ciała.

Historia witaminy C

W roku 1937 węgierski badacz Albert Szent-Györgyi dostał Nagrodę Nobla za odkrycie witaminy C. W swoich badaniach potwierdził, że jest ona składnikiem koniecznym do prawidłowego przebiegu komunikacji międzykomórkowej. Według fizjologa im więcej dostarczyliśmy jej do organizmu, tym łatwiej przebiegła wymiana elektronowa, której zaburzenie prowadzi do stanów zapalnych, alergii czy problemów z odpornością. To dlatego w okresie przejściowym drastycznie rośnie zapotrzebowanie na witaminę C. Witamina C jest antyutleniaczem, który zapobiega pochłanianiu elektronów przez wolne rodniki z komórek naszego ciała.

Wolne rodniki sprzyjają rozwojowi wielu chorób, więc jeśli chcemy zapobiec ich działaniu, powinniśmy spożywać kwas askorbinowy, który naprawi również wyrządzone już szkody. Niweluje on reaktywne formy tlenu oraz azotu, regeneruje inne antyoksydanty (np. beta-karoten), a także zmniejsza liczbę uszkodzeń naszego DNA.

Witamina C - w walce o młodość

Witamina C to także silny przeciwutleniacz. Przyczynia się ona do ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym i uczuciem zmęczenia. Współpracuje z witaminą E, dzięki czemu chroni układ krążenia przed wspomnianymi wyżej wolnymi rodnikami. Pomaga też w przyswajaniu żelaza. Witamina C bierze również udział w produkcji kolagenu. Jeśli chcemy chronić kondycję naszej skóry i zachować sprawne stawy, powinniśmy ją codziennie suplementować. Dzięki niej poprawia się elastyczność:

- skóry,

- naczyń krwionośnych,

- dziąseł,

- ścięgien oraz chrząstki stawowej.

Oprócz tego witamina C odgrywa ogromną rolę w podtrzymywaniu odpowiedniego metabolizmu energetycznego, pracy układu nerwowego i odpornościowego.

Witamina C w 100% z Dzikiej Róży

Polecamy stuprocentowy ekstrakt z dzikiej róży, standaryzowany na 70% witaminy C w postaci proszku. Produkty z witaminą C oferowane na stronie SwissPharmy nie zawierają:

- produktów mlecznych,

- glutenu,

- drożdży,

- cukru,

- soli,

- pszenicy,

- skrobii.

Witamina C z dzikiej róży jest produktem stuprocentowo naturalnym i pochodzi z upraw ekologicznych.

Kwas L-askorbinowy, który naturalnie występuje w owocach dzikiej róży o wiele lepiej się wchłania. Ma też większą bioaktywność, dzięki czemu jego działanie jest o wiele skuteczniejsze.

Jak przygotować?

Wystarczy jedną miarkę produktu rozmieszać w niewielkiej ilości wody, a potem dolać tyle płynu ile potrzebujemy. Przyjmowanie jest o tyle łatwe, że witamina C w proszku posiada drobno zmieloną konsystencję i wygląda jak mąka, przez co jest doskonale rozpuszczalna w płynach, Możemy ją pić z wodą, sokiem czy herbatą. Zaleca się spożywanie jednej miarki dziennie.

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3