3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie...
fot. vesilvio/123RF

Produkty spalania gazu ziemnego

Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie jedzenia w gazowym piekarniku, jest źródłem szkodliwych związków, które są nie tylko wdychane, ale też przenikają do żywności. Przy korzystaniu z takiego sprzętu konieczna jest dobra wentylacja pomieszczenia – sprawnie działający wyciąg nad kuchenką, ew. otwieranie okna. W przypadku piekarnika na gaz warto umieszczać produkty w żaroodpornych naczyniach z przykrywką, ew. pod folią aluminiową lub zawinięte w pergamin. Najlepiej jednak wybrać kuchnię elektryczną lub gazową z płytą szklaną, ew. gazową z dobrym katalizatorem i piekarnikiem elektrycznym.

Zobacz również

Ekstraliga hokejowa rozstrzygnięta – kapitan GKS Katowice: radość jest podwójna

Ekstraliga hokejowa rozstrzygnięta – kapitan GKS Katowice: radość jest podwójna

Wieża Eiffla. Kiedyś uważano, że szpeci miasto. Poznaj nieznane fakty na jej temat

Wieża Eiffla. Kiedyś uważano, że szpeci miasto. Poznaj nieznane fakty na jej temat

Polecamy

Wszystko.pl – nowa konkurencja dla Allegro. Polska spółka chce zawalczyć o rynek

Wszystko.pl – nowa konkurencja dla Allegro. Polska spółka chce zawalczyć o rynek

Zniknie podatek przy zakupie pierwszego mieszkania, ale więcej zapłacisz za szóste

Zniknie podatek przy zakupie pierwszego mieszkania, ale więcej zapłacisz za szóste

Ten kraj z Europy chce powrotu Rosjan i Białorusinów do międzynarodowych zawodów!

Ten kraj z Europy chce powrotu Rosjan i Białorusinów do międzynarodowych zawodów!

Dodaj ogłoszenie