Dobrowolscy to firma rodzinna. Właściciele od 25 lat ciągle wzbogacają swoją ofertę
Szynka z Wadowic to produkt z serii tradycyjnie wędzonych. Wyroby z tej kategorii doskonały smak zawdzięczają starannie dobranym naturalnym przyprawom oraz tradycyjnemu wędzeniu w prawdziwej komorze wędzarniczej, opalanej drewnem olchowo-bukowym.
Szynka z Wadowic posiada idealną konsystencję, ładny przekrój i uwodzi swą kruchością. Jest również bez fosforanów. Tutaj np. ze 110 g mięsa wieprzowego otrzymuje się 100 g produktu.
Produkt z tej kategorii wędlin spełnia oczekiwania najbardziej wymagających klientów, ale Dobrowolscy starają się stale wzbogacać swoją ofertę, aby wychodzić naprzeciw oczekiwaniom wszystkich konsumentów. Dla nich liczy się tylko najwyższa jakość i bezpieczeństwo.
- Przez dążenie do stałego osiągania jak najwyższej jakości rozumiemy nie tylko elementarną dbałość o bezpieczeństwo zdrowotne naszych wyrobów. Mamy na uwadze także coraz większe zadowolenie klientów, osiągane na drodze nieustannego wzbogacania oferty, zwiększania kwalifikacji personelu i doskonalenia technologii - podkreślają właściciele firmy.
Wśród ponad 120 gotowych wyrobów Zakładu Mięsnego Dobrowolscy znajdą się produkty, które trafią w gusta zarówno miłośników kulinarnych nowinek, jak i osób poszukujących tradycyjnych smaków nawiązujących do wędlin domowego wyrobu.
- Politykę jakości i bezpieczeństwa zdrowotnego realizujemy w oparciu o Systemu Bezpieczeństwa Zdrowotnego Żywności HACCP i zarządzania jakością wg ISO 9001, norm zarządzania środowiskiem oraz wysokich standardów bezpieczeństwa i higieny pracy - zapewniają właściciele. - W zakładzie funkcjonuje laboratorium mikrobiologiczne, w którym prowadzona jest stała i wnikliwa kontrola stanu higienicznego powierzchni mających kontakt z żywnością, badane są też mięsa, dodatki i gotowe wyroby.
Firma realizuje także świadomą politykę ekologiczną.
- Rezultatem jest własna oczyszczalnia ścieków oraz cztery elektrownie wiatrowe - wyliczają właściciele firmy.
Firma posiada dobrze zorganizowany rynek zbytu, który opiera się na własnej sieci dystrybucji. Towar dostarczany jest przy wykorzystaniu własnej floty transportowej, wyposażonej w nowoczesny system monitoringu chłodzenia. Daje on gwarancję zachowania niezbędnego łańcucha chłodniczego.
- Nasze podejście do produkcji i sprzedaży wędlin bazuje na połączeniu tradycyjnego smaku z zastosowaniem najnowocześniejszej technologii, wspartej zaangażowaniem naszych pracowników - podkreślają właściciele.
To wszystko skutkuje powstawaniem dobrych wędlin, które goszczą na stołach Polaków.
Siedziba firmy mieści się w Wadowicach Górnych, miejscowości położonej na malowniczym Podkarpaciu. Zakład zajmuje się produkcją wysokiej klasy produktów wędliniarskich, łącząc rodzinne tradycje wędliniarskie z najnowszą technologią. Posiadane linie technologiczne umożliwiają wytworzenie szerokiej gamy produktów sprzedawanych na rynku krajowym i zagranicznym.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Opozda podjęła decyzję w sprawie Vincenta. Królikowski nie ma tu nic do gadania
- Ostrzegamy: Daniel Martyniuk znowu "śpiewa". Ekspertka wysyła go na oddział
- Dawno niewidziana Szostak na imprezie. Bardzo się zmieniła [ZDJĘCIA]
- Roksana Węgiel i Kevin Mglej wezmą nowy ślub! Sensacyjne szczegóły tylko u nas