Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Tatar z wędzonej polędwicy wieprzowej, ze świeżym tymiankiem

Ula Sobol
Tatar z wędzonej polędwicy wieprzowej, ze świeżym tymiankiem
Tatar z wędzonej polędwicy wieprzowej, ze świeżym tymiankiem ucztasmakosza.blog.pl
Przepis na tatar z wędzonej polędwicy wieprzowej, ze świeżym tymiankiem zdradza Sebastian Wanat z Rzeszowa, autor kulinarnego bloga ucztasmakosza.blog.pl

Składniki (porcja dla dwóch osób):

200 g polędwicy wieprzowej w plastrach ,wędzonej na zimno, 1 mała cebula, 4 ogórki kiszone, 3 łyżki oliwy z oliwek, sok z 1/2 cytryny (opcjonalnie 2 łyżki octu jabłkowego), świeży tymianek , sól i pieprz.

Wykonanie:
Mięso siekamy bardzo drobno, przekładamy do miski, do mięsa dodajemy oliwę, sok z cytryny lub ocet, siekany świeży tymianek oraz sól i pieprz.

Cebulę i ogórki kiszone kroimy w równomierną, drobną kostkę (nie mieszamy razem).

Na talerzu układamy osobno obok siebie posiekane mięso, cebulę i ogórki kiszone.

Składniki należy wymieszać przed samym zjedzeniem.

Tatar bez jajka
W tej wersji tatara nie znajdziecie jajka, ponieważ wędzona polędwica ma tak doskonały smak, że nie można przesadzać z dodatkami. Świeży tymianek i oliwa w zupełności dopieszczą smak mięsa.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24