Składniki (porcja dla dwóch osób):
200 g polędwicy wieprzowej w plastrach ,wędzonej na zimno, 1 mała cebula, 4 ogórki kiszone, 3 łyżki oliwy z oliwek, sok z 1/2 cytryny (opcjonalnie 2 łyżki octu jabłkowego), świeży tymianek , sól i pieprz.
Wykonanie:
Mięso siekamy bardzo drobno, przekładamy do miski, do mięsa dodajemy oliwę, sok z cytryny lub ocet, siekany świeży tymianek oraz sól i pieprz.
Cebulę i ogórki kiszone kroimy w równomierną, drobną kostkę (nie mieszamy razem).
Na talerzu układamy osobno obok siebie posiekane mięso, cebulę i ogórki kiszone.
Składniki należy wymieszać przed samym zjedzeniem.
Tatar bez jajka
W tej wersji tatara nie znajdziecie jajka, ponieważ wędzona polędwica ma tak doskonały smak, że nie można przesadzać z dodatkami. Świeży tymianek i oliwa w zupełności dopieszczą smak mięsa.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Zadymy na urodzinach uczestniczki "Rolnika". Karetka pogotowia, gaz pieprzowy. Szok!
- Dni Gąsowskiego w "TTBZ" są policzone?! TAKĄ niespodziankę zgotowała mu produkcja!
- Maja Rutkowski ZROBIŁA TO z premedytacją, teraz się tłumaczy. Okropne, co ją spotkało
- Była pięknością ze "Złotopolskich". Dziś Gabryjelska nie przypomina siebie | ZDJĘCIA