Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Olej ze smażenia można ponownie wykorzystać do smażenia, ale...
fot. pixabay.com

To można zrobić z olejem po smażeniu. Wylewanie oleju z patelni do zlewu może być niebezpieczne!

Olej ze smażenia można ponownie wykorzystać do smażenia, ale pod warunkiem, że:
- nie mógł być on używany w temperaturze powyżej 190 st. C (pozwoli to uniknąć spalenia tłuszczu),
- nie był on mieszany z innymi tłuszczami,
- został przecedzony przed ponownym użyciem (pozwoli to wyeliminować elementy żywności, które mogły w nim pozostać),
- był przechowywany w szczelnym pojemniku, w chłodnym i zacienionym miejscu (ma to wyeliminować problem jełczenia oleju),
- przed ponownym użyciem dobrze jest sprawdzić, czy olej nie zjełczał.

Zobacz również

Materiał informacyjny

Kariera w służbie zdrowia. Jakie możliwości otwiera krakowska Szkoła Policealna GoWor

Regulamin Akcji „Bądź Eko na Wiosnę”

Polecamy

Xavi pozwał dziennikarza, który zarzucił mu wysyłanie „nieprzyzwoitych wiadomości”

Xavi pozwał dziennikarza, który zarzucił mu wysyłanie „nieprzyzwoitych wiadomości”

Poznaj kulisy powstawania serialu „Dom”

Poznaj kulisy powstawania serialu „Dom”

Niesamowite, co zrobiła tuż przed obroną pracy! Ta historia pokazuje siłę kobiet

Niesamowite, co zrobiła tuż przed obroną pracy! Ta historia pokazuje siłę kobiet