Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zupa wielkanocna (KGW Rymanów)...
fot. Archiwum Nowin

TOP 10 ciekawych i smacznych potraw wielkanocnych z Podkarpacia m.in. borszcz owsiany, zupa wielkanocna [PRZEPISY]

Zupa wielkanocna (KGW Rymanów)

Składniki: 3 litry serwatki, 40 dag boczku wędzonego gotowanego, 60 dag szynki gotowanej, 50 dag kiełbasy wiejskiej, 7 jaj, słoiczek surowego tartego chrzanu (0,33).
Wykonanie: Serwatkę zagotować, dodać chrzan ze słoiczka. Wędliny pokroić w średnią kostkę.
Boczek gotować przez ok. 5 minut, cały czas mieszając. Następnie dodać do niego szynkę i kiełbasę i dalej gotować na wolnym ogniu.
Odlać 1 litry wywaru, wbić i rozkłócić jajka, a następnie wlać do zupy i zagotować.

Zobacz również

Piłkarze Czarnych Połaniec wygrali z Podlasiem Biała Podlaska 1:0 [FOTO]

Piłkarze Czarnych Połaniec wygrali z Podlasiem Biała Podlaska 1:0 [FOTO]

DK94 mogłaby być drogą ekspresową? Tego chce poseł Łukasz Kmita

DK94 mogłaby być drogą ekspresową? Tego chce poseł Łukasz Kmita

Polecamy

Dzień z balonami i bańkami przy dolnej stacji w Przemyślu. Zdjęcia

Dzień z balonami i bańkami przy dolnej stacji w Przemyślu. Zdjęcia

Głogovia pewnie i wysoko wypunktowała Lechię

Głogovia pewnie i wysoko wypunktowała Lechię

Egzotyczne ściganie na całego. Polskich sztafet droga do Paryża. Można i zarobić

Egzotyczne ściganie na całego. Polskich sztafet droga do Paryża. Można i zarobić