TOP 10 jednogarnkowych potraw popularnych na Podkarpaciu. Podajemy sprawdzone przepisy!
1. Kapusta kiszona z żeberkami
(Stowarzyszenie Koła Gospodyń Wiejskich w Jodłowej Górnej)
Składniki:
1 kg kapusty, 1 cebula, 20 dag boczku, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, kminek, 10 dag smalcu, 1 kg żeberek
Wykonanie:
Kapustę ugotować z przyprawami. Cebulę podsmażyć na smalcu. Wymieszać razem i dusić wszystko do miękkości. Żeberka posypać przyprawami i upiec w piekarniku. Na koniec wymieszać żeberka z kapustą i podawać na gorąco.
CZYTAJ TEŻ:
Przepis na biszkopt, który zawsze wychodzi. Dowiedz się, jak upiec biszkopt krok po kroku;nf
Prosty przepis na gofry domowe. Dowiedz się, jak krok po kroku zrobić gofry chrupiące;nf
Sprawdzony przepis na oponki serowe. Zobacz, jak upiec idealne oponki z serem krok po kroku
Sprawdzone przepisy na dietetyczny obiad. Potrawy z kurczaka i nie tylko. Wypróbuj je i ciesz się zdrowiem;nf