Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Produkty z dodatkiem grzybów najlepiej spożywać od razu po...
fot. Tatiana Volgutova/gettyimages

Tych rzeczy nie odgrzewaj – grozi to zatruciem pokarmowym. Zobacz, które potrawy najlepiej jeść od razu po ugotowaniu lub na zimno

Grzyby

Produkty z dodatkiem grzybów najlepiej spożywać od razu po obróbce termicznej i nie poddawać ich ponownemu podgrzewaniu. Te produkty z natury należą do ciężkostrawnych, a ich ponowne ogrzewanie może nasilać dolegliwości trawienne.

Dodatkowo po kolejnej obróbce termicznej grzyby wydzielają toksyczne związki, które wywołują niestrawność, ból brzucha oraz biegunki z domieszką krwi.

W niektórych badaniach zaobserwowano również, że jedzenie grzybów po ponownym podgrzewaniu może zaburzać rytm pracy serca.

Zobacz również

Pięć samochodów zderzyło się na autostradzie A4. Korek ma już ponad dwa kilometry

Pięć samochodów zderzyło się na autostradzie A4. Korek ma już ponad dwa kilometry

Uroczyste zakończenie roku klas maturalnych ze szkoły w Skalbmierzu [ZDJĘCIA]

Uroczyste zakończenie roku klas maturalnych ze szkoły w Skalbmierzu [ZDJĘCIA]

Polecamy

Pojedynek na szczycie w Lubaczowie, Izolator spuści Koronę? [ZAPOWIEDŹ 4 LIGI]

Pojedynek na szczycie w Lubaczowie, Izolator spuści Koronę? [ZAPOWIEDŹ 4 LIGI]

Niedźwiadek stanął przed I LO w Przemyślu

Niedźwiadek stanął przed I LO w Przemyślu

Te kwiaty w bukiecie ślubnym gwarantują kłopoty. Nie dawaj ich do wiązanki na ślub!

Te kwiaty w bukiecie ślubnym gwarantują kłopoty. Nie dawaj ich do wiązanki na ślub!