W Rzeszowie rozpoczęły się targi dobrej żywności Ekogala

j.lonczak@nowiny24.pl
Archiwum
W dniach 29-31 maja br. na Hali Podpromie w Rzeszowie odbywa się Ekogala, czyli międzynarodowe targi produktów i żywności wysokiej jakości.

 

Podczas tych targów można się zapoznać m.in. z ofertą polskich i zagranicznych producentów żywności ekologicznej W Targach weźmie udział ponad stu wystawców, w tym 12 zagranicznych: z Ukrainy, Węgier, Rumuni, Słowacji, Czech, Grecji i Włoch.

W programie rzeszowskiej Ekogali, prezentacje, konkursy gotowania,  pokazy wyrobu zaczynu i wypieku chleba oraz wyrobów piekarniczych oraz pokaz VIP-y gotują (zobaczymy jak będzie wyglądało np. danie wykonane, ugotowane i przyrządzone przez marszałka Władysława Ortyla.

Będzie też degustacja produktów ekologicznych, gry i zabawy dla dzieci, X Jubileuszowy Europejski Konkurs Kulinarny – czyli zmagania w gotowaniu uczniów szkól gastronomicznych.

Targi można zwiedzać:
Piątek: 10.-17.
Sobota: 10. – 17.
Niedziela: 10.-14.
Wstęp wolny. Organizatorami tegorocznych targów są: Marszałek Województwa Podkarpackiego, Prezydent Miasta Rzeszowa oraz Podkarpacka Izba Rolnictwa Ekologicznego.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie