Odłów rusza, kiedy ryby przestają żerować i przygotowują się do zimowania. Wówczas ze stawów spuszczana jest woda, a odłowione karpie sortowane.
- Te przeznaczone do sprzedaży są przenoszone do magazynów - mówi Tadeusz Róg, prezes GR w Starzawie. - Pozostaje, wymagające dalszej hodowli, trafią do stawów zwanych zimochowami.
Starzawskie gospodarstwo rocznie produkuje około 500 ton ryb. Oprócz popularnych karpi są również karasie, szczupaki, amury i tołpygi.
- Tegoroczny sezon z pewnością zaliczymy do udanych - dodaje Róg.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Szpak pokazał swojego towarzysza. Połączyła ich miłość od pierwszego wejrzenia
- Tomaszewska i Sikora spacerują z wózkiem. Wydało się, co ich łączy! [ZDJĘCIA]
- Urbańska obnaża się przed młodzieżą w sieci. Nie jesteście na to gotowi [ZDJĘCIA]
- Była naszą olimpijską królową. Dziś Otylię Jędrzejczak trudno rozpoznać [ZDJĘCIA]