MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Aromatyczna szynka peklowana to rarytas nie tylko na...
fot. pixabay.com

Wędzone, parzone i surowe. Swojskie wędliny przygotujesz w kuchni

Szynka parzona

Aromatyczna szynka peklowana to rarytas nie tylko na niedzielny obiad, ale także propozycja wędliny do codziennych kanapek. W pierwszym etapie szynka musi poleżeć w zimnej solance z cukrem i przyprawami ok. 4 dni. Część solanki można wykorzystać do nakłucia mięsa strzykawką. Następnie należy opłukać mięso, wrzucić do wrzątku i gotować przez kwadrans.

Zobacz również

I Komunia święta w głogowskiej kolegiacie. Sakrament przyjęło blisko 30 dzieci

I Komunia święta w głogowskiej kolegiacie. Sakrament przyjęło blisko 30 dzieci

43. Rajs Suwalski. Załogi konkurują na ulicach Suwałk

43. Rajs Suwalski. Załogi konkurują na ulicach Suwałk

Polecamy

Podhale Nowy Targ pokonało Sokół Sieniawa

Podhale Nowy Targ pokonało Sokół Sieniawa

Trener Resovii: Nie utrzymamy się w tej lidze patrząc na innych...

Trener Resovii: Nie utrzymamy się w tej lidze patrząc na innych...

Uwaga przedsiębiorcy. Obowiązek wystawiania e-faktur przesunięty na 1 lutego 2026 r.

Uwaga przedsiębiorcy. Obowiązek wystawiania e-faktur przesunięty na 1 lutego 2026 r.