Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Właściwości i wartości odżywcze ciecierzycy

red
x-news
Ciecierzyca to inaczej cieciorka lub groch włoski. Należy do grupy roślin strączkowych i ma liczne właściwości zdrowotne. Jest doskonałym źródłem białka i posiada znaczne ilości wszystkich niezbędnych aminokwasów, dlatego może zastępować mięso. Cieciorka jest źródłem: węglowodanów złożonych, błonnika, a także nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawiera także znaczne ilości fosforu, witaminy B9, żelaza, cynku, magnezu oraz potasu.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Właściwości i wartości odżywcze ciecierzycy - Strona Kobiet

Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24