Z czego powstają stuprocentowe soki owocowe? [WIDEO]
Ula Sobol, Dzień Dobry TVN/x-newsZaktualizowanoAktorka i ambasadorka akcji "5 porcji zdrowia" Joanna Koroniewska sprawdziła w reportażu "Dzień Dobry TVN", jaki jest skład stuprocentowych soków owocowych. - Unijna dyrektywa zabrania dodawania cukru, konserwantów i barwników. Soki muszą być wyłącznie naturalnymi produktami - podkreślił prof. Witold Płocharski z Instytutu Ogrodnictwa w Skierniewicach. Jarosław Markowski wyjaśnił natomiast, na czym polega produkcja soków zagęszczonych.
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.
Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej
polityka prywatności oraz
warunki korzystania z usługi firmy Google.
Dodając komentarz, akceptujesz
regulamin
oraz Politykę Prywatności.
Podaj powód zgłoszenia
Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.