Składniki:
woda,
marchewka,
ziemniaki,
cebula,
słonina,
liść laurowy,
mąka,
natka pietruszki.
Wykonanie:
Pokroić marchewkę w plasterki i ugotować w małej ilości wody, a gdy się podgotuje, wrzucić pokrojone w grubą kostkę ziemniaki. Dodać liść laurowy, wlać wrzącą wodę, posolić i gotować do miękkości. Na patelni podsmażyć skwarki ze słoniny, zrumienić cebulę i włożyć do garnka z ugotowanymi warzywami. Na pozostałym tłuszczu zrobić brunatną gęstą zasmażkę. Wlać ją do garnka (czyli zapalić). Całość posolić i krótko gotować. Podawać z pietruszką i chlebem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Andrzej Piaseczny przeszedł operację? Wygląda na to, że chciał ukryć opatrunki...
- Kim jest córka Kowalewskiego? Gabriela idzie w ślady rodziców. Będzie wielką gwiazdą?
- Nowe wieści o tajemniczym ojcu dziecka Tomaszewskiej. Wygadała się bliska osoba
- Wszyscy patrzyli na wyeksponowane krągłości Romanowskiej. Projektant gwiazd ocenia