Zawody w jedzeniu golonki zorganizował bar "Taurus" w Jasionce.
- Zorganizowaliśmy te zawody w "tłusty czwartek", bo przecież nikt nie powiedział, że w ten dzień jemy tylko pączki. Golonka też ma trochę tłuszczu, więc pasuje jak ulał - tłumaczy Stanisław Jarosz, właściciel firmy "Taurus" z Pilzna, - A warto przypomnieć, że golonki podkarpackie z Pilzna są produktem tradycyjnym wpisanym na listę Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. A dobre są dlatego bo wykorzystujemy najlepszy surowiec, odpowiednie przyprawy i tradycyjne metody wytwarzania.
Wyniki zawodów
Konkurencja soft (30 dag golonki):
1. Szymon Jakubowski (Super Nowości)
2. Robert Szwajca (Radio Centrum)
3. Krzysztof Pipała (Super Nowości)
Konkurencja hard (0,5 kg golonki):
1. Łukasz Pado (Nowiny) - 2 min 43 s
2. Krzysztof Rokosz (Super Nowości) - 5 min 57 s
3. Jerzy Lubas (TVN24) - 8 min 35 s
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Ostrzegamy: Daniel Martyniuk znowu "śpiewa". Ekspertka wysyła go na oddział
- Dawno niewidziana Szostak na imprezie. Bardzo się zmieniła [ZDJĘCIA]
- Roksana Węgiel i Kevin Mglej wezmą nowy ślub! Sensacyjne szczegóły tylko u nas
- Rozanielona Kinga Duda wije sobie nowe gniazdko w Warszawie! ZDJĘCIA TYLKO U NAS