Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Zawody w jedzeniu golonki na czas wygrał dziennikarz Nowin

Małgorzata Froń
Wojciech Tatara (z lewej), był faworytem w tej dyscyplinie, jednak ubiegł go redakcyjny kolega - Łukasz Pado (z prawej).
Wojciech Tatara (z lewej), był faworytem w tej dyscyplinie, jednak ubiegł go redakcyjny kolega - Łukasz Pado (z prawej). FOT. WALDEMAR MAZGAJ
Łukasz Pado, dziennikarz sportowy Nowin był najlepszy w konkursie jedzenia dużej golonki na czas. Zjedzenie ponad półkilogramowej golonki zajęło mu nieco ponad 2 minuty.

Zawody w jedzeniu golonki zorganizował bar "Taurus" w Jasionce.

- Zorganizowaliśmy te zawody w "tłusty czwartek", bo przecież nikt nie powiedział, że w ten dzień jemy tylko pączki. Golonka też ma trochę tłuszczu, więc pasuje jak ulał - tłumaczy Stanisław Jarosz, właściciel firmy "Taurus" z Pilzna, - A warto przypomnieć, że golonki podkarpackie z Pilzna są produktem tradycyjnym wpisanym na listę Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. A dobre są dlatego bo wykorzystujemy najlepszy surowiec, odpowiednie przyprawy i tradycyjne metody wytwarzania.

Wyniki zawodów

Konkurencja soft (30 dag golonki):

1. Szymon Jakubowski (Super Nowości)
2. Robert Szwajca (Radio Centrum)
3. Krzysztof Pipała (Super Nowości)

Konkurencja hard (0,5 kg golonki):

1. Łukasz Pado (Nowiny) - 2 min 43 s
2. Krzysztof Rokosz (Super Nowości) - 5 min 57 s
3. Jerzy Lubas (TVN24) - 8 min 35 s

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wideo
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24