Nasza Loteria

Znasz jużynę? Podajemy sprawdzony przepis na smaczne danie. Idealnie smakuje z chlebem

Urszula Sobol
Urszula Sobol
Przepis na jużynę z 1789 roku
Przepis na jużynę z 1789 roku Polska Press
Podajemy sprawdzony przepis na jużynę. To smaczne danie z białego sera, pomidorów, świeżego ogórka, jajka i z dodatkiem szczypiorku. Jużynę podajemy z chlebem i kwaśnym mlekiem.

Przepis na smaczną jużynę z 1789 roku zdradza Koło Gospodyń Wiejskich w Pielnej.

Składniki:

  • 0,5 kg sera białego,
  • 3 łyżki śmietany,
  • 1 jajo ugotowane na twardo,
  • 1 pomidor,
  • 1 ogórek świeży,
  • 1 pęczek szczypiorku,
  • szczypta papryki słodkiej mielonej, a także sól.

Wykonanie:

Jajko, pomidory, ogórek pokroić w plastry. Wszystkie składniki mieszamy i posypujemy szczypiorkiem. Jużynę podajemy z chlebem i kwaśnym mlekiem.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chleb z ziarnami

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24