Znasz jużynę? Podajemy sprawdzony przepis na smaczne danie. Idealnie smakuje z chlebem

Urszula Sobol
Urszula Sobol
Przepis na jużynę z 1789 roku
Przepis na jużynę z 1789 roku Polska Press
Udostępnij:
Podajemy sprawdzony przepis na jużynę. To smaczne danie z białego sera, pomidorów, świeżego ogórka, jajka i z dodatkiem szczypiorku. Jużynę podajemy z chlebem i kwaśnym mlekiem.

Przepis na smaczną jużynę z 1789 roku zdradza Koło Gospodyń Wiejskich w Pielnej.

Składniki:

  • 0,5 kg sera białego,
  • 3 łyżki śmietany,
  • 1 jajo ugotowane na twardo,
  • 1 pomidor,
  • 1 ogórek świeży,
  • 1 pęczek szczypiorku,
  • szczypta papryki słodkiej mielonej, a także sól.

Wykonanie:

Jajko, pomidory, ogórek pokroić w plastry. Wszystkie składniki mieszamy i posypujemy szczypiorkiem. Jużynę podajemy z chlebem i kwaśnym mlekiem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Bezkręgowce w herbacie? Zdumiewające badanie

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Więcej informacji na stronie głównej Nowiny 24
Dodaj ogłoszenie