Składniki:
- mięso (tyle ile potrzebujemy),
- plastry boczku wędzonego,
- suszone śliwki,
- przyprawa do dziczyzny,
- sól,
- pieprz.
Wykonanie:
Mięso pokroić w plastry (kotlety) i położyć na nich plastry boczku. Rozbić, doprawić według uznania. Na mięso położyć śliwki, zawinąć, obtoczyć w mące, obsmażyć i włożyć do rondla. Podlać wodą i dusić do miękkości.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kim jest córka Kowalewskiego? Gabriela idzie w ślady rodziców. Będzie wielką gwiazdą?
- Nowe wieści o tajemniczym ojcu dziecka Tomaszewskiej. Wygadała się bliska osoba
- Wszyscy patrzyli na wyeksponowane krągłości Romanowskiej. Projektant gwiazd ocenia
- Wspólny występ Roksany Węgiel i Kevina Mgleja w cieniu tragedii. Znamy szczegóły