MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki...
fot. 123RF

Zrób pyszne owocowe przetwory bez cukru. Zachowasz smak lata i zyskasz zdrową przekąskę. Wypróbuj proste przepisy z sezonowych owoców

Mus śliwkowy

Składniki
▪ 1 kg ciemnych, bardzo dojrzałych i słodkich śliwek dowolnej odmiany,
▪ szczypta soli.

Przygotowanie
1. Umyj śliwki usuń pestki, zmiksuj miąższ na mus i przelej do garnka.
2. Zagotuj mus, usuń pianę, gotuj jeszcze chwilę i dodaj sól (ew. gotuj dłużej, jeśli mus ma być mniej płynny).
3. Przełóż wciąż ciepły mus do małych słoików i pasteryzuj w piekarniku w temperaturze 120 stopni Celsjusza przez 15 minut od chwili pojawienia się w słoikach bąbelków powietrza.
gdy w słoikach pojawią się bąbelki.

Zobacz również

Mundurowi mistrzowie z Żagania! Uczniowie ze szkoły 59 lubuskimi championami!

NOWE
Mundurowi mistrzowie z Żagania! Uczniowie ze szkoły 59 lubuskimi championami!

Czy żużlowcy odmówili jazdy? Sędzia mówi, że tak. Stal Gorzów twierdzi inaczej

Czy żużlowcy odmówili jazdy? Sędzia mówi, że tak. Stal Gorzów twierdzi inaczej

Polecamy

Dość opaski "One Love" i politycznych debat w kadrze Niemiec. Nagelsmann bezwzględny

Dość opaski "One Love" i politycznych debat w kadrze Niemiec. Nagelsmann bezwzględny

Wieczysta Kraków straciła w Tarnobrzegu więcej goli niż przez całą rundę

Wieczysta Kraków straciła w Tarnobrzegu więcej goli niż przez całą rundę

Rosja werbuje Afrykanów na wojnę. Tyle płacą

Rosja werbuje Afrykanów na wojnę. Tyle płacą