Składniki:
- 20 dag suszonych prawdziwków,
- 1,5 litra wody,
- 4 łyżki mąki,
- 3 łyżki tłuszczu,
- liść laurowy,
- ziele angielskie,
- sól,
- pieprz.
Wykonanie:
Grzyby umyć, pokroić i zalać zimną wodą na kilka godzin. Następnie ugotować je w tej samej wodzie, w której się moczyły. Z tłuszczu i mąki przyrządzić jasnozłotą zasmażkę, wlać do zupy i zagotować ją. Przyprawić solą i pieprzem. Zupa najlepiej smakuje z chlebem pszennym.
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?