Składniki:
- 5 wypatroszonych pstrągów
-sól
- cytryna (sok ze świeżej cytryny)
- 10 plasterków boczku
- 20 maślaków
- oliwa z oliwek
- papryka słodka (w proszku)
Wykonanie:
Wypatroszonego pstrąga dokładnie umyj. Następnie natrzyj solą, skrop cytryną i owiń plasterkami boczku.
Grzyby opłucz, osusz i delikatnie natrzyj solą wymieszaną z oliwą z oliwek.
Włóż przygotowaną rybę do folii aluminiowej lub do specjalnej drucianej siatki do pieczenia ryb.
Grzyby owiń także w aluminiową filię.
Piecz około 20-30 minut. Boczek musi się dobrze zarumienić.
Po wyciągnięciu ryb i grzybów wszystko posypać słodką papryką.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"
- To on stworzył Dagmarę Kaźmierską. Dziś nie chce się do niej przyznać
- Znamy prawdę o stanie zdrowia Santor. Piosenkarka pokazała się publicznie po operacji
- Ludzie zachwycają się bratową teścia Kondrata. Piszą jej, że ma niezwykłą urodę