Danie z grilla: Cukinie z sosem ziołowym

Ula Sobol
- Cukinie dokładnie umyć i pokroić w plasterki o grubości około 1,5 cm - wyjaśnia autorka przepisu.
- Cukinie dokładnie umyć i pokroić w plasterki o grubości około 1,5 cm - wyjaśnia autorka przepisu. sxc.hu
- Cukinie z sosem ziołowym to idealny dodatek do mięsa - zapewnia Helena Pietroń, autorka przepisu.

Składniki:

2 małe cukinie
jogurt naturalny
sól, pieprz
natka pietruszki
koperek
2 łyżki musztardy

Wykonanie:

Cukinie dokładnie umyć i pokroić w plasterki o grubości około 1,5 cm. Ułożyć na aluminiowych tackach i grillować około 15 minut, obracając z każdej strony.
Następnie jogurt wymieszać z oliwą i musztardą. Pokroić drobno zioła, a następnie sos doprawić solą i pieprzem.
Przygotowanym sosem polewać grillowane cukinie.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie