Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Danie z grilla: Czekoladowe banany

Ula Sobol
- Skórki bananów nacinamy wzdłuż i wkładamy (wciskamy) do nich po 2 kostki czekolady (do każdego banana) - wyjaśnia Anna Steńko, autorka przepisu na czekoladowe banany z rusztu.
- Skórki bananów nacinamy wzdłuż i wkładamy (wciskamy) do nich po 2 kostki czekolady (do każdego banana) - wyjaśnia Anna Steńko, autorka przepisu na czekoladowe banany z rusztu. sxc.hu
Anna Steńko z Kolbuszowej zapewnia, że z rusztu nie jemy tylko kiełbasek i mięsa. Dzieli się z Czytelnikami Nowin przepisem na grillowane pyszne banany. - Na grillu warto piec także owoce. Dzięki temu poznamy ich inny, niepowtarzalny smak.

Składniki:

- 4 duże, dojrzałe, żółte banany
- 8 kostek mlecznej czekolady

Wykonanie:

Banany umyj, ale nie obieraj ze skórki. Skórki bananów nacinamy wzdłuż i wkładamy (wciskamy) do nich po 2 kostki czekolady (do każdego banana).
Następnie kładziemy na grilla i pieczemy po 10 minut z każdej strony. Najlepiej aż skórka będzie cała czarna.
Banana jemy ze skórki za pomocą łyżeczki. Możemy serwować je z zimnymi lodami.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24