Danie z grilla: Czekoladowe banany

Ula Sobol
- Skórki bananów nacinamy wzdłuż i wkładamy (wciskamy) do nich po 2 kostki czekolady (do każdego banana) - wyjaśnia Anna Steńko, autorka przepisu na czekoladowe banany z rusztu.
- Skórki bananów nacinamy wzdłuż i wkładamy (wciskamy) do nich po 2 kostki czekolady (do każdego banana) - wyjaśnia Anna Steńko, autorka przepisu na czekoladowe banany z rusztu. sxc.hu
Anna Steńko z Kolbuszowej zapewnia, że z rusztu nie jemy tylko kiełbasek i mięsa. Dzieli się z Czytelnikami Nowin przepisem na grillowane pyszne banany. - Na grillu warto piec także owoce. Dzięki temu poznamy ich inny, niepowtarzalny smak.

Składniki:

- 4 duże, dojrzałe, żółte banany
- 8 kostek mlecznej czekolady

Wykonanie:

Banany umyj, ale nie obieraj ze skórki. Skórki bananów nacinamy wzdłuż i wkładamy (wciskamy) do nich po 2 kostki czekolady (do każdego banana).
Następnie kładziemy na grilla i pieczemy po 10 minut z każdej strony. Najlepiej aż skórka będzie cała czarna.
Banana jemy ze skórki za pomocą łyżeczki. Możemy serwować je z zimnymi lodami.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie