Składniki:
- 3 duże pomidory
- 3 małe jajka
- kawałek sera feta
- sól, pieprz
- bazylia (suszona) i kilka listków świeżej)
- czerwona cebula
- 4 pieczarki
- olej
Wykonanie:
Pomidory myjemy i osuszamy. Odcinamy wierzchy, a miąższ wydrążamy. Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na łyżce oleju, aż się zarumieni.
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w kostkę. Następnie dodajemy do cebuli. Smażymy, aż woda, którą puściły, odparuje.
Doprawiamy suszoną bazylią, solą i pieprzem (wedle uznania).
Farszem napełniamy pomidory do 3/4 wysokości. Na wierzch wbijamy jajko i posypujemy rozkruszoną fetą. Pomidory układamy na posmarowanej olejem folii aluminiowej.
Pieczemy na grillu około 20 min.
Listki bazylii myjemy, osuszamy i siekamy. Posypujemy nimi grillowane pomidory.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Znamy prawdę o stanie zdrowia Santor. Piosenkarka pokazała się publicznie po operacji
- Ludzie zachwycają się bratową teścia Kondrata. Piszą jej, że ma niezwykłą urodę
- Niewielu wie, że jest wnukiem Wodeckiego. Leo Stubbs już raz próbował sił w rozrywce
- Lodzia z "Rancza" bardzo się zmieniła. Na nowych zdjęciach trudno ją rozpoznać