Danie z grilla: Grillowany filet z warzywami i ryżem

Ula Sobol
Grillowany filet z warzywami i ryżem smakuje wszystkim domownikom - zapewnia autorka przepisu.
Grillowany filet z warzywami i ryżem smakuje wszystkim domownikom - zapewnia autorka przepisu. sxc.hu
Julia Chmiel z Woli Małej dzieli się z Czytelnikami Nowin przepisem na smaczne i proste danie. - Grillowany filet z warzywami i ryżem smakuje wszystkim domownikom - zapewnia autorka przepisu.

Składniki:

- filet z kurczaka
- papryka
- cebula
- 4 pieczarki
- 4 grube plastry bakłażana
- torebka ryżu
- drobno posiekany koperek
- przyprawa do kurczaka
- 2 łyżki masła
- oliwa do smażenia.

Wykonanie:

- Umytą paprykę kroimy w grube paski, a cebulę w krążki.

- Pieczarki umyte oczyszczone i kroimy w talarki.

- Plastry bakłażana nacieramy masłem.

- Warzywa smażymy na oliwie na patelni grillowej do miękkości.

- Mięso myjemy, posypujemy przyprawą do kurczaka i grillujemy z obu stron.

- Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Następnie wykładamy na talerz i posypujemy koperkiem. Obok ryżu dajemy warzywa grzyby i fileta

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie