Danie z grilla: Łosoś z grilla

al/Ula Sobol
Łosoś z grilla to smaczne danie.
Łosoś z grilla to smaczne danie. sxc.hu
Przepis na pieczonego łososia poleca Stanisława Chmiel z Rakszawy: - Danie jest szybkie oraz zdrowe. I jak wiadomo to w rybach są kwasy omega-3. To właśnie one sprzyjają wzmocnieniu odporności oraz łagodzą procesy zapalne.

Składniki na łososia z grilla

- 60 dag fileta z łososia
- cytryna
- przyprawa do ryb
- sól i pieprz

Wykonanie łosisia z grilla

Łososia myjemy i osuszamy. Następnie kroimy na 4 części. Skrapiamy sokiem z cytryny.

Oprószamy przyprawami i przykrywamy.

Zostawiamy godzinę w temperaturze pokojowej. Potem wkładamy do lodówki, na co najmniej godzinę.

Każdą porcję zawijamy w folię aluminiową i układamy na rozgrzanym ruszcie.
Pieczemy około 30 minut.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie