Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Danie z grilla: Pieczarki pachnące koperkiem

Ula Sobol
- Umyj i dokładnie oczyść pieczarki. Obetnij ogonki, zostawiając tylko kapelusze - radzi autorka przepisu
- Umyj i dokładnie oczyść pieczarki. Obetnij ogonki, zostawiając tylko kapelusze - radzi autorka przepisu sxc.hu
- Tak przygotowane pieczarki są nie tylko smaczne, ale również przepięknie pachną - wylicza Teresa Chrobak.

Składniki:

- pieczarki o dużych kapeluszach (tyle, ile zjemy)
- masło
- świeży koperek
- sól

Wykonanie:

- Umyj i dokładnie oczyść pieczarki. Obetnij ogonki, zostawiając tylko kapelusze.
- Następnie wymieszaj masło (ważne, aby było miękkie) z posiekanym koperkiem i solą.
- Posmaruj dokładnie całe pieczarki przygotowaną masą.
- Owiń je w folię aluminiową i ułóż na ruszcie. Grilluj około 10 minut, co jakiś czas obracając.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24