Danie z grilla: Pieczarki pachnące koperkiem

Ula Sobol
- Umyj i dokładnie oczyść pieczarki. Obetnij ogonki, zostawiając tylko kapelusze - radzi autorka przepisu
- Umyj i dokładnie oczyść pieczarki. Obetnij ogonki, zostawiając tylko kapelusze - radzi autorka przepisu sxc.hu
- Tak przygotowane pieczarki są nie tylko smaczne, ale również przepięknie pachną - wylicza Teresa Chrobak.

Składniki:

- pieczarki o dużych kapeluszach (tyle, ile zjemy)
- masło
- świeży koperek
- sól

Wykonanie:

- Umyj i dokładnie oczyść pieczarki. Obetnij ogonki, zostawiając tylko kapelusze.
- Następnie wymieszaj masło (ważne, aby było miękkie) z posiekanym koperkiem i solą.
- Posmaruj dokładnie całe pieczarki przygotowaną masą.
- Owiń je w folię aluminiową i ułóż na ruszcie. Grilluj około 10 minut, co jakiś czas obracając.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie