Składniki:
- 1 kg pieczarek
- 1 puszka kukurydzy
- 4 kiszone ogórki
- 1 cebula
- majonez
- śmietana
- sól, pieprz
- kwasek cytrynowy
- cukier
Wykonanie:
Z pieczarek odcinamy ogonki i całość zalewamy 2 litrami wody. Następnie do wody dodajemy 2 płaskie łyżki soli, 2 łyżki cukru i jedną łyżkę kwasku cytrynowego. Wszystko gotujemy około 30-40 minut.
Wystudzone pieczarki zalewamy sosem przygotowanym z majonezu, śmietany, kukurydzy, bardzo drobno pokrojonej cebulki oraz startych na grubych oczkach ogórków.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Komunie dzieci gwiazd są jak wesela. Najpierw ciało Chrystusa, potem DMUCHANY ZAMEK
- Ujawniamy listę klientów internetowej szamanki! Gwiazdy telewizji i żony piłkarzy...
- Tak żyje "Biały Cygan" Bogdan Trojanek. Zna Viki Gabor, adoptował dziecko z klasztoru
- Skrzynecka przesadza z retuszem? Tak wymalowała się na wycieczkę. Jak w tym chodzić?