Danie z grilla: Pieczarkowa sałatka do mięsa

Ula Sobol
- Z pieczarek odcinamy ogonki i całość zalewamy 2 litrami wody - radzi Agata Sęk.
- Z pieczarek odcinamy ogonki i całość zalewamy 2 litrami wody - radzi Agata Sęk. sxc.hu
Agata Sęk z Ostrowa poleca Czytelnikom Nowin przepis na sałatkę, która doskonale smakuje w połączeniu z grillowanym mięsem: - Jest naprawdę smaczna, prosta i szybka w wykonaniu. Pasuje do wszystkich potraw mięsnych zdejmowanych z rusztu - zapewnia Czytelniczka.

Składniki:

- 1 kg pieczarek
- 1 puszka kukurydzy
- 4 kiszone ogórki
- 1 cebula
- majonez
- śmietana
- sól, pieprz
- kwasek cytrynowy
- cukier

Wykonanie:

Z pieczarek odcinamy ogonki i całość zalewamy 2 litrami wody. Następnie do wody dodajemy 2 płaskie łyżki soli, 2 łyżki cukru i jedną łyżkę kwasku cytrynowego. Wszystko gotujemy około 30-40 minut.
Wystudzone pieczarki zalewamy sosem przygotowanym z majonezu, śmietany, kukurydzy, bardzo drobno pokrojonej cebulki oraz startych na grubych oczkach ogórków.

Wideo

Komentarze

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone ze względu na ciszę wyborczą i zostanie włączone po jej zakończeniu.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie