Danie z grilla: Pieczarkowa sałatka do mięsa

Ula Sobol
- Z pieczarek odcinamy ogonki i całość zalewamy 2 litrami wody - radzi Agata Sęk.
- Z pieczarek odcinamy ogonki i całość zalewamy 2 litrami wody - radzi Agata Sęk. sxc.hu
Udostępnij:
Agata Sęk z Ostrowa poleca Czytelnikom Nowin przepis na sałatkę, która doskonale smakuje w połączeniu z grillowanym mięsem: - Jest naprawdę smaczna, prosta i szybka w wykonaniu. Pasuje do wszystkich potraw mięsnych zdejmowanych z rusztu - zapewnia Czytelniczka.

Składniki:

- 1 kg pieczarek
- 1 puszka kukurydzy
- 4 kiszone ogórki
- 1 cebula
- majonez
- śmietana
- sól, pieprz
- kwasek cytrynowy
- cukier

Wykonanie:

Z pieczarek odcinamy ogonki i całość zalewamy 2 litrami wody. Następnie do wody dodajemy 2 płaskie łyżki soli, 2 łyżki cukru i jedną łyżkę kwasku cytrynowego. Wszystko gotujemy około 30-40 minut.
Wystudzone pieczarki zalewamy sosem przygotowanym z majonezu, śmietany, kukurydzy, bardzo drobno pokrojonej cebulki oraz startych na grubych oczkach ogórków.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Wideo

Komentarze

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Przejdź na stronę główną Nowiny 24
Dodaj ogłoszenie