Składniki:
Na 4 porcje
- 1kg ziemniaków ugotowanych w mundurkach
- 4 marchewki
- sól
- pieprz
- 1 cebula
- 150 g parmezanu startego w cienkie paski
- 150 g majonezu
- 1 pęczek natki pietruszki
Wykonanie:
- Ziemniaki obrać i pokroić w plastry. Marchwie umyć, obrać i pokroić w cienkie plastry. Włożyć do wrzącej, osolonej wody i gotować 3 - 4 minuty. Następnie odcedzić, przelać zimną wodą i osuszyć.
- Cebulę obrać i posiekać.
- Ziemniaki, marchew, cebulę i parmezan wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem.
- Natkę pietruszki umyć, osuszyć. Z gałązek poobrywać listki. Połowę odłożyć, a resztę pokroić i wsypać do sałatki ziemniaczanej. Porcje sałatki rozłożyć na kawałkach folii aluminiowej, posypać pozostałą natką pietruszki i ciasno zawinąć w paczuszki.
- Ułożyć na rozgrzanym grillu i piec około 20 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Niewielu wie, że jest wnukiem Wodeckiego. Leo Stubbs już raz próbował sił w rozrywce
- Lodzia z "Rancza" bardzo się zmieniła. Na nowych zdjęciach trudno ją rozpoznać
- Tak dziś wygląda syn Olejnik. Jerzy Wasowski wyrósł na przystojnego mężczyznę
- Szok, w jakim stroju paradowała 16-letnia Viki Gabor! Ludzie pytają, gdzie są rodzice