Danie z grilla: Śliwki w wędzonym boczku

al/Ula Sobol
Śliwki - świeże to niezły deser, suszone - znakomicie smakują z grillowanym boczkiem.
Śliwki - świeże to niezły deser, suszone - znakomicie smakują z grillowanym boczkiem. sxc.hu
Barbara Majerska poleca miłośnikom grillowych przekąsek śliwki w wędzonym boczku. Autorka przepisu podpowiada, że ten specjał najlepiej smakuje na gorąco.

Składniki:

1 opakowanie suszonych śliwek
20 dag wędzonego boczku w cieniutkich plastrach
2 łyżeczki oleju
pieprz
wykałaczki

Wykonanie:

Każdą śliwkę owijamy paseczkiem boczku i zapinamy wykałaczką.

Tak przygotowane śliwki kładziemy na tackach do grillowania i posypujemy pieprzem.

Pieczemy do momentu, aż boczek będzie chrupiący i rumiany.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie