Składniki:
1 opakowanie suszonych śliwek
20 dag wędzonego boczku w cieniutkich plastrach
2 łyżeczki oleju
pieprz
wykałaczki
Wykonanie:
Każdą śliwkę owijamy paseczkiem boczku i zapinamy wykałaczką.
Tak przygotowane śliwki kładziemy na tackach do grillowania i posypujemy pieprzem.
Pieczemy do momentu, aż boczek będzie chrupiący i rumiany.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- To on stworzył Dagmarę Kaźmierską. Dziś nie chce się do niej przyznać
- Znamy prawdę o stanie zdrowia Santor. Piosenkarka pokazała się publicznie po operacji
- Ludzie zachwycają się bratową teścia Kondrata. Piszą jej, że ma niezwykłą urodę
- Niewielu wie, że jest wnukiem Wodeckiego. Leo Stubbs już raz próbował sił w rozrywce