Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Danie z grilla: Szaszłyki z młodych ziemniaków w towarzystwie rozmarynu

Ula Sobol
- Najlepiej wybierać niewielkie ziemniaki, które należy dokładnie wyczyścić pod bieżącą wodą. Po upieczeniu młode ziemniaki można jeść ze skórką – dodaje autorka przepisu.
- Najlepiej wybierać niewielkie ziemniaki, które należy dokładnie wyczyścić pod bieżącą wodą. Po upieczeniu młode ziemniaki można jeść ze skórką – dodaje autorka przepisu. sxc.hu
Szaszłyki z młodych ziemniaków w towarzystwie rozmarynu. - To idealny dodatek do grillowanego mięsa lub ryb - zapewnia Ewelina Kamińska z Zaczernia.

Składniki:

- 20 - 30 niewielkich ziemniaków
- sól
- pieprz
- rozmaryn
- oliwa z oliwek

Wykonanie:

- Umyte, nieobrane ze skórki ziemniaki nakładać na wykałaczki. Każdy ziemniak pędzelkiem posmarować oliwą wymieszaną z solą, pieprzem i rozmarynem.
- Piec na grillu około 30 minut, obracając od czasu do czasu.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24