Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Danie z grilla: Szaszłyki z młodych ziemniaków

Ula Sobol
Można jeść ze skórką, szczególnie, gdy ziemniaczki są młode, świeże i dobrze umyte – podkreśla autorka przepisu.
Można jeść ze skórką, szczególnie, gdy ziemniaczki są młode, świeże i dobrze umyte – podkreśla autorka przepisu. sxc.hu
- Szaszłyki z młodych ziemniaków są znakomitym dodatkiem do dań mięsnych - radzi Anna Tatar z Rzeszowa.

Składniki:

Dla 4 osób

- 20 młodych, małych ziemniaków
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
- rozmaryn

Wykonanie:

- Ziemniaki dokładnie umyć. Nie obierać ze skórki. Jeśli są duże należy pokroić je na mniejsze kawałki.
- Każdy kawałek obtoczyć w oliwie z oliwek z dodatkiem soli, pieprzu i rozmarynu.
- Piec około 15 - 20 minut.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24