- Ważne jest również, aby przyprawić wątróbkę solą i pieprzem dopiero po upieczeniu. Posolenie przed lub w trakcie smażenia powoduje, że zrobi się twarda. Wątróbka będzie miała też delikatniejszy smak, jeśli wcześniej namoczymy ją w mleku - dodaje autorka przepisu.
Składniki (dla 6 osób):
- 6 kawałków (plastrów) wątróbki wieprzowej lub wołowej
- 3 duże kwaśne jabłka
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
Wykonanie:
- Wątróbkę posmarować oliwą z obu stron i piec po 5 minut z każdej. Dopiero po upieczeniu przyprawić solą i pieprzem.
- Jabłka obrać i pokroić w cienkie plastry i piec na ruszcie około 5-6 minut z każdej strony.
- Następnie połączyć na talerzu grillowane jabłka i wątróbkę.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- To on stworzył Dagmarę Kaźmierską. Dziś nie chce się do niej przyznać
- Znamy prawdę o stanie zdrowia Santor. Piosenkarka pokazała się publicznie po operacji
- Ludzie zachwycają się bratową teścia Kondrata. Piszą jej, że ma niezwykłą urodę
- Niewielu wie, że jest wnukiem Wodeckiego. Leo Stubbs już raz próbował sił w rozrywce