Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Danie z grilla: Wiosenny dodatek do grillowanego mięsa

Ula Sobol
- Do sałatki dodajemy pokrojone ogórki - radzi autorka przepisu.
- Do sałatki dodajemy pokrojone ogórki - radzi autorka przepisu. sxc.hu
- Ta sałatka to doskonały dodatek do grillowanego mięsa - zapewnia Aneta z Rzeszowa

Składniki:

- 1 puszka kukurydzy
- 2 zielone ogórki
- 15-20 dag sera żółtego
- 2 ząbki czosnku
- pęczek świeżego szczypiorku
- 1 łyżka majonezu
- 3 łyżki śmietany (najlepiej18 proc.)
- 100 dag łuskanego słonecznika
- przyprawy: sól i pieprz

Wykonanie:

Do miski wrzucamy kukurydzę, a następnie dodajemy pokrojone w kosteczkę nieobrane ogórki (oczywiście wcześniej je myjemy).
Następnie dodajemy żółty ser pokrojony w paski i wyciśnięty przez praskę czosnek, a następnie - pokrojony drobno szczypiorek i słonecznik.
Na samym końcu mieszamy śmietanę i majonez. Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24