Danie z grilla: Żeberka w marynacie z coli

Ula Sobol
- Żeberka, to jedna z ulubionych potraw grillowych mojej rodziny - podkreśla autorka przepisu.
- Żeberka, to jedna z ulubionych potraw grillowych mojej rodziny - podkreśla autorka przepisu. sxc.hu
Udostępnij:
Receptura Lidii Grabowskiej z Łańcuta. - To jest jedna z ulubionych potraw grillowych mojej rodziny - podkreśla autorka przepisu.

Składniki:

- 1 cebula
- 4 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka oliwy
- 1 szklanka pepsi coli
- 1 łyżka miodu
- 1,5 kg żeberek
- pieprz, sól.

Wykonanie:

Cebulkę pokroić w kostkę i wymieszać z resztą składników. Włożyć w przygotowaną marynatę żeberka, pokrojone na kawałki i zostawić na całą noc. Na drugi dzień mięso osuszyć i grillować około 15 minut. Można marynować 2-3 godziny, ale im dłużej, tym lepszy smak i aromat.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Wideo

Komentarze

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie