Danie z grilla: Żeberka w marynacie z coli

Ula Sobol
- Żeberka, to jedna z ulubionych potraw grillowych mojej rodziny - podkreśla autorka przepisu.
- Żeberka, to jedna z ulubionych potraw grillowych mojej rodziny - podkreśla autorka przepisu. sxc.hu
Receptura Lidii Grabowskiej z Łańcuta. - To jest jedna z ulubionych potraw grillowych mojej rodziny - podkreśla autorka przepisu.

Składniki:

- 1 cebula
- 4 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka oliwy
- 1 szklanka pepsi coli
- 1 łyżka miodu
- 1,5 kg żeberek
- pieprz, sól.

Wykonanie:

Cebulkę pokroić w kostkę i wymieszać z resztą składników. Włożyć w przygotowaną marynatę żeberka, pokrojone na kawałki i zostawić na całą noc. Na drugi dzień mięso osuszyć i grillować około 15 minut. Można marynować 2-3 godziny, ale im dłużej, tym lepszy smak i aromat.

Wideo

Komentarze

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone ze względu na ciszę wyborczą i zostanie włączone po jej zakończeniu.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie