Danie z grilla: Ziemniaki pieczone z czerwonym kawiorem

al/Ula Sobol
Grillowane ziemniaki to świetny dodatek do mięsnych potraw.
Grillowane ziemniaki to świetny dodatek do mięsnych potraw. sxc.hu
Grillowy przepis Sylwii Kurasz na ziemniaki z kawiorem. - Najlepsze są młode ziemniaczki - zapewnia autorka przepisu. Ważne jest, aby przed owinięciem w folię bardzo starannie je umyć.

Składniki:

6 ziemniaków jednakowej wielkości
śmietana 18 proc.
kilka łyżek czerwonego kawioru
15 dag pleśniowego sera.

Wykonanie:

Ziemniaki dokładnie myjemy, owijamy w folię i kładziemy na grillu. Pieczemy, aż zmiękną.

Następnie przecinamy przez połowę i do wyciętego otworu nakładamy po jednej łyżce masy zrobionej z sera i śmietany.

Wierzch posypujemy kawiorem.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie