Składniki:
- 6 sztuk piersi z kurczaka
- 6 łyżek ketchupu
- 2 łyżki musztardy typu Dijon
- 0,5 łyżeczki przyprawy Vegeta
- 1 łyżka oleju
- Zioła do kurczaka w zależności od upodobań: zioła prowansalskie, tymianek, majeranek, oregano, rozmaryn.
Wykonanie:
Wszystkie składniki marynaty wymieszać i obtoczyć w niej piersi z kurczaka. Pozostawić w lodówce na minimum 3 godziny. Następnie grillować.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na Twitterze!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?