Danie z grilla: Złociste filety z kurczaka

Ula Sobol
- Mięso dzięki wcześniejszemu zamarynowaniu jest soczyste, miękkie oraz smaczne – dodaje nasza Czytelniczka.
- Mięso dzięki wcześniejszemu zamarynowaniu jest soczyste, miękkie oraz smaczne – dodaje nasza Czytelniczka. sxc.hu
Udostępnij:
Przepis na bardzo dobrą marynatę do drobiu zdradza czytelnikom Nowin Agnieszka Majewska z Rzeszowa. - Mięso dzięki wcześniejszemu zamarynowaniu jest soczyste, miękkie oraz smaczne - dodaje nasza Czytelniczka.

Składniki:

- 6 sztuk piersi z kurczaka
- 6 łyżek ketchupu
- 2 łyżki musztardy typu Dijon
- 0,5 łyżeczki przyprawy Vegeta
- 1 łyżka oleju
- Zioła do kurczaka w zależności od upodobań: zioła prowansalskie, tymianek, majeranek, oregano, rozmaryn.

Wykonanie:

Wszystkie składniki marynaty wymieszać i obtoczyć w niej piersi z kurczaka. Pozostawić w lodówce na minimum 3 godziny. Następnie grillować.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Wideo

Komentarze

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Przejdź na stronę główną Nowiny 24
Dodaj ogłoszenie