Danie z grilla: Złociste filety z kurczaka

Ula Sobol
- Mięso dzięki wcześniejszemu zamarynowaniu jest soczyste, miękkie oraz smaczne – dodaje nasza Czytelniczka.
- Mięso dzięki wcześniejszemu zamarynowaniu jest soczyste, miękkie oraz smaczne – dodaje nasza Czytelniczka. sxc.hu
Przepis na bardzo dobrą marynatę do drobiu zdradza czytelnikom Nowin Agnieszka Majewska z Rzeszowa. - Mięso dzięki wcześniejszemu zamarynowaniu jest soczyste, miękkie oraz smaczne - dodaje nasza Czytelniczka.

Składniki:

- 6 sztuk piersi z kurczaka
- 6 łyżek ketchupu
- 2 łyżki musztardy typu Dijon
- 0,5 łyżeczki przyprawy Vegeta
- 1 łyżka oleju
- Zioła do kurczaka w zależności od upodobań: zioła prowansalskie, tymianek, majeranek, oregano, rozmaryn.

Wykonanie:

Wszystkie składniki marynaty wymieszać i obtoczyć w niej piersi z kurczaka. Pozostawić w lodówce na minimum 3 godziny. Następnie grillować.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie