Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Danie z grilla: Złociste filety z kurczaka

Ula Sobol
- Mięso dzięki wcześniejszemu zamarynowaniu jest soczyste, miękkie oraz smaczne – dodaje nasza Czytelniczka.
- Mięso dzięki wcześniejszemu zamarynowaniu jest soczyste, miękkie oraz smaczne – dodaje nasza Czytelniczka. sxc.hu
Przepis na bardzo dobrą marynatę do drobiu zdradza czytelnikom Nowin Agnieszka Majewska z Rzeszowa. - Mięso dzięki wcześniejszemu zamarynowaniu jest soczyste, miękkie oraz smaczne - dodaje nasza Czytelniczka.

Składniki:

- 6 sztuk piersi z kurczaka
- 6 łyżek ketchupu
- 2 łyżki musztardy typu Dijon
- 0,5 łyżeczki przyprawy Vegeta
- 1 łyżka oleju
- Zioła do kurczaka w zależności od upodobań: zioła prowansalskie, tymianek, majeranek, oregano, rozmaryn.

Wykonanie:

Wszystkie składniki marynaty wymieszać i obtoczyć w niej piersi z kurczaka. Pozostawić w lodówce na minimum 3 godziny. Następnie grillować.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24