reklama

Dziś "Kuchenne Rewolucje" z Rzeszowa

Beata TerczyńskaZaktualizowano 

Wideo

Zobacz galerię (1 zdjęcie)
Pablo Picasso padłby trupem! - tak brzmi zapowiedź dzisiejszego odcinka popularnego programu TVN, w którym znana restauratorka Magda Gessler przeprowadza "Kuchenne rewolucje" w rzeszowskiej restauracji "Pablo Picasso”.

- Na jednej z głównych ulic Rzeszowa naprzeciwko dworca kolejowego znajduje się restauracja o raczej oryginalnej nazwie – „Pablo Picasso”. Otworzył ją kucharz, Paweł razem z żoną Joanną. Ponieważ Paweł pracował trochę za granicą, nawet w restauracjach z gwiazdką Michelin (!), marzyła mu się oryginalna restauracja, inna niż wszystkie i to on nazwał swój lokal nazwiskiem sławnego malarza. Nazwa choć może wydawać się abstrakcyjna, miała swoje uzasadnienie. Pablo, bo właściciel nazywa się Paweł, a Picasso, bo Paweł miał aspirację tworzenia sztuki na talerzu - tak brzmi zapowiedź dzisiejszego odcinka. - W Pablo Picasso można zamówić dania hiszpańskie z ojczyzny malarza, ale też nie wiedzieć czemu, włoskie i meksykańskie. Sam właściciel nigdy zresztą Hiszpanii i Meksyku nie odwiedził, Włochy owszem, miał okazję zwiedzać, ale niezbyt długo i raczej pobieżnie.

Emocji z pewnością nie zabraknie. - Picasso nie żyje. Pewnie zjadł tutaj paellę - na dzień dobry ocenia Magda Gessler.

Jak przebiegła metamorfoza i czy była udana - będzie można zobaczyć dziś o godz. 21.30.

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze 23

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

t
turbodymomen

Brak elementarnych zasad higieny mało sympatycznej baby upubliczniane w tv ,ciekawe co na to sanepid,Rada Radifonii i TV ,albo jakże we wszystkim obcykana Unia?

E
Eko
W dniu 22.04.2016 o 03:05, Blekota napisał:

Po co ta rewolucja? Czytam i widzę że panienka nie uważała na lekcjach historii. Dlaczego są rewolucje? - dokonywane są, aby dokonać radykalnych zmian. Jest to revolta, przewrót przeprawadzany w dość krótkim czasie i mająca na celu obalenie dotychczas obowiązującego reżimu, który jest zastąpiony nowym porządkiem. Rewolucja może być spowodowana zmianą-społeczno polityczną, lub zmianą kulturową, lub społeczną, lub technologiczną, lub jak w naszym przypadku, gwałtowną kulinarną zmianą Menu. Gdyby paniusia pilnie uważała w szkole to nie dziwiłaby się teraz temu, że własciciele restauracji po swojej rewolucji powrócili ponownie do starej karty dań, ponieważ, jak znowu uczy nas historia , a dokładnie Danton - "każda rewolucja pożera swoje dzieci". Dania z nowego Menu zostały już zjedzone więc właściciele powrócili do sprawdzonej starej karty dań, aczkolwiek z pewnymi urozmaiceniami. Czy wszystko już jasne - ptasi móżdżku ?  B)

Mowcie sobie co chcecie ale jednego nie pojme. Wszyscy wiedza ze Gesler przyjezdza pomijajac jej osobe no ale beda kamery  pokaza w telewizji i co? Mimo ze termin przyjazdu jest ustalony, wszyscy czekaja a w kuchni i na sali brud, brud, brud to mowi samo za siebie o wlascicielach i wiedzmy o tym jak brud w kuchni brud w jedzeniu wiec sie zastanowcie czy warto tam jesc

G
Gość
W dniu 21.04.2016 o 18:01, gość napisał:

Właściciele knajpy lecą na dno na łeb na szyję i Magda była ostatnią deską ratunku, która i tak nie wiele pomogła. Lepsze knajpy są w Rzeszowie i to w bardziej prestiżowych miejscach  niż ta budka przy Kilińskiego. Nieciekawa okolica to raz, w knajpie ubikacja jest zbyt blisko baru i trochę trąca jak się przy barze siedzi, właściciele oszczędzają na produktach i to mocno. Teraz po rewolucjach knajpa już nawet nie wygląda :wacko: , zielone szmaty na stołach, sofach i w oknach wyglądają raczej jak na zlot chirurgów niż na zachęcenie klientów do biesiadowania, obrazy z gołębiami przy kapuście jak z Hickoca i ta nazwa "Pod gołąbkiem" - nie trudno sobie wyobrazić co jest pod gołąbkiem a nie jeden już to spierał z ubrania bądź zmywał z głowy  ;)  . Jedzenie ... jeszcze więcej zostawia do życzenia, szczerze - pogorszyło się (a to nie tylko moje zdanie tylko jeszcze kilkudziesięciu osób, które tam były) - a w dodatku jak by ktoś chciał zjeść dobrą baraninę to na kebab lepiej iść. Menu nie powala, gołąbki 3 szt. - 18 zł! toż to rozbój w biały dzień!  (babcia moja robi o wiele lepsze i to za darmo w dowolnej ilości), żurek - najlepszy rzeszowski jest w knajpie przy Rynku, zupa ziemniaczana? no cóż jeśli to są wyszukane aspiracje właścicieli to proszę bardzo. I na koniec wisienka na torcie - prosiak :ph34r: z pierogami :lol: :lol: :lol:. Owszem ze starej karty zostały strzępki ale to zbyt mało na ratunek. Reasumując szkoda Magdy czasu skoro na jednym z portali społecznościowych na stronie knajpy sam właściciel zapewnia, że wrócą stare dania (to po co ta rewolucja?). Ogólnie rzecz biorąc nie Ci ludzie, nie ta bajka!

w ktorej knajpie na Rynku ten pyszny zurek?

K
Konsument

Rozczochrana pani Gesler powinna zalozyc czepek i umyc rece zdjac pierscionki ktore sa siedliskiem bakterii i zmyc fluid z twarzy

B
Blekota
W dniu 21.04.2016 o 18:01, gość napisał:

Właściciele knajpy lecą na dno na łeb na szyję i Magda była ostatnią deską ratunku, która i tak nie wiele pomogła. Lepsze knajpy są w Rzeszowie i to w bardziej prestiżowych miejscach  niż ta budka przy Kilińskiego. Nieciekawa okolica to raz, w knajpie ubikacja jest zbyt blisko baru i trochę trąca jak się przy barze siedzi, właściciele oszczędzają na produktach i to mocno. Teraz po rewolucjach knajpa już nawet nie wygląda :wacko: , zielone szmaty na stołach, sofach i w oknach wyglądają raczej jak na zlot chirurgów niż na zachęcenie klientów do biesiadowania, obrazy z gołębiami przy kapuście jak z Hickoca i ta nazwa "Pod gołąbkiem" - nie trudno sobie wyobrazić co jest pod gołąbkiem a nie jeden już to spierał z ubrania bądź zmywał z głowy  ;)  . Jedzenie ... jeszcze więcej zostawia do życzenia, szczerze - pogorszyło się (a to nie tylko moje zdanie tylko jeszcze kilkudziesięciu osób, które tam były) - a w dodatku jak by ktoś chciał zjeść dobrą baraninę to na kebab lepiej iść. Menu nie powala, gołąbki 3 szt. - 18 zł! toż to rozbój w biały dzień!  (babcia moja robi o wiele lepsze i to za darmo w dowolnej ilości), żurek - najlepszy rzeszowski jest w knajpie przy Rynku, zupa ziemniaczana? no cóż jeśli to są wyszukane aspiracje właścicieli to proszę bardzo. I na koniec wisienka na torcie - prosiak :ph34r: z pierogami :lol: :lol: :lol:. Owszem ze starej karty zostały strzępki ale to zbyt mało na ratunek. Reasumując szkoda Magdy czasu skoro na jednym z portali społecznościowych na stronie knajpy sam właściciel zapewnia, że wrócą stare dania (to po co ta rewolucja?). Ogólnie rzecz biorąc nie Ci ludzie, nie ta bajka!

Po co ta rewolucja? Czytam i widzę że panienka nie uważała na lekcjach historii. Dlaczego są rewolucje? - dokonywane są, aby dokonać radykalnych zmian. Jest to revolta, przewrót przeprawadzany w dość krótkim czasie i mająca na celu obalenie dotychczas obowiązującego reżimu, który jest zastąpiony nowym porządkiem. Rewolucja może być spowodowana zmianą-społeczno polityczną, lub zmianą kulturową, lub społeczną, lub technologiczną, lub jak w naszym przypadku, gwałtowną kulinarną zmianą Menu. Gdyby paniusia pilnie uważała w szkole to nie dziwiłaby się teraz temu, że własciciele restauracji po swojej rewolucji powrócili ponownie do starej karty dań, ponieważ, jak znowu uczy nas historia , a dokładnie Danton - "każda rewolucja pożera swoje dzieci". 

Dania z nowego Menu zostały już zjedzone więc właściciele powrócili do sprawdzonej starej karty dań, aczkolwiek z pewnymi urozmaiceniami. Czy wszystko już jasne - ptasi móżdżku ?  B)

g
gość

Pół programu i KPINA! Szwagier (ten nie Polak) z wykształceniem gastronomicznym? no proszę :unsure:

g
gość
W dniu 21.04.2016 o 21:03, gesss napisał:

Ona to sie nadaje chyba do zrobienia loda z p*ołykiem :) a nie do gotowania

 


Ona to sie nadaje chyba do zrobienia loda z p*ołykiem :) a nie do gotowania

Kto? Właścicielka restauracji??

g
gesss

Ona to sie nadaje chyba do zrobienia loda z p*ołykiem :) a nie do gotowania

G
Gość
W dniu 21.04.2016 o 14:05, kucharka napisał:

ogladalam wszystkie odcinki Kuchennych Rewolucji na Podkarpaciu bylam w kazdej resteuracji przed i po rewolucjach i co? Mieszkałam w 9 krajach kilkunastu miejscowosciach, pracowalam w kilkunastu restauracjach i co? nie moge zrozumiec co za gamonie zamieszkuja podkarpacie, wstyd totalny, brud, ograniczenie umysłowe, zero pojecia o gotowaniu, prowadzeniu biznesu, obsłudze itd...Jest miesiac po "tych" Rewolucjach Magdy Gesler i co? wlasciciel wrocil do poprzedniegu menu, trza przyznac ze smak to on ma no ale on teraz biznesmen gastronomi gotuje kuchenny ktory nie ma ani smaku ani wiedzy


" trza przyznać", że w du.. byłaś i guzik widziałaś " kucharko".
G
Gość
W dniu 21.04.2016 o 13:53, t napisał:

Popieranie KODu i PO .... świadczy o braku samodzielnego myślenia i rozumowania !!! .... w skrócie. ... trzeba być totalnym deb***em !!!

 

Podobnych Tobie ludzi,gotowych do bezinteresownej nienawiści,tylko dlatego,że inni są lepsi,największy polski historyk Jan Długosz musiał widywać częściej,niż ludzi wzajemnie sobie życzliwych. O współczesnych mu Polakach napisał krótko :" Naród polski jest ciemny,zabobonny,pogański"

Czytając podobne Twoim teksty można odnieść wrażenie,że przez wieki w Polsce niewiele się zmieniło.
 

g
gość

W zwiastunie słychać jak właściciel siarczyście klnie i mów, że na ch.. im ta restauracja, chyba czas uderzyć się w piersi i zamknąć interes.

g
gość

Właściciele knajpy lecą na dno na łeb na szyję i Magda była ostatnią deską ratunku, która i tak nie wiele pomogła. Lepsze knajpy są w Rzeszowie i to w bardziej prestiżowych miejscach  niż ta budka przy Kilińskiego. Nieciekawa okolica to raz, w knajpie ubikacja jest zbyt blisko baru i trochę trąca jak się przy barze siedzi, właściciele oszczędzają na produktach i to mocno. Teraz po rewolucjach knajpa już nawet nie wygląda :wacko: , zielone szmaty na stołach, sofach i w oknach wyglądają raczej jak na zlot chirurgów niż na zachęcenie klientów do biesiadowania, obrazy z gołębiami przy kapuście jak z Hickoca i ta nazwa "Pod gołąbkiem" - nie trudno sobie wyobrazić co jest pod gołąbkiem a nie jeden już to spierał z ubrania bądź zmywał z głowy  ;)  . Jedzenie ... jeszcze więcej zostawia do życzenia, szczerze - pogorszyło się (a to nie tylko moje zdanie tylko jeszcze kilkudziesięciu osób, które tam były) - a w dodatku jak by ktoś chciał zjeść dobrą baraninę to na kebab lepiej iść. Menu nie powala, gołąbki 3 szt. - 18 zł! toż to rozbój w biały dzień!  (babcia moja robi o wiele lepsze i to za darmo w dowolnej ilości), żurek - najlepszy rzeszowski jest w knajpie przy Rynku, zupa ziemniaczana? no cóż jeśli to są wyszukane aspiracje właścicieli to proszę bardzo. I na koniec wisienka na torcie - prosiak :ph34r: z pierogami :lol: :lol: :lol:. Owszem ze starej karty zostały strzępki ale to zbyt mało na ratunek. Reasumując szkoda Magdy czasu skoro na jednym z portali społecznościowych na stronie knajpy sam właściciel zapewnia, że wrócą stare dania (to po co ta rewolucja?). Ogólnie rzecz biorąc nie Ci ludzie, nie ta bajka!

E
Ewa

Jedzenie jak było tak i jest wydaje się tylko ok w właścicieli mniemaniu.nie polecam

i
icoCO jacjo co?
W dniu 21.04.2016 o 14:05, kucharka napisał:

ogladalam wszystkie odcinki Kuchennych Rewolucji na Podkarpaciu bylam w kazdej resteuracji przed i po rewolucjach i co? Mieszkałam w 9 krajach kilkunastu miejscowosciach, pracowalam w kilkunastu restauracjach i co? nie moge zrozumiec co za gamonie zamieszkuja podkarpacie, wstyd totalny, brud, ograniczenie umysłowe, zero pojecia o gotowaniu, prowadzeniu biznesu, obsłudze itd...Jest miesiac po "tych" Rewolucjach Magdy Gesler i co? wlasciciel wrocil do poprzedniegu menu, trza przyznac ze smak to on ma no ale on teraz biznesmen gastronomi gotuje kuchenny ktory nie ma ani smaku ani wiedzy

I CO?

k
kucharka

ogladalam wszystkie odcinki Kuchennych Rewolucji na Podkarpaciu bylam w kazdej resteuracji przed i po rewolucjach i co? Mieszkałam w 9 krajach kilkunastu miejscowosciach, pracowalam w kilkunastu restauracjach i co? nie moge zrozumiec co za gamonie zamieszkuja podkarpacie, wstyd totalny, brud, ograniczenie umysłowe, zero pojecia o gotowaniu, prowadzeniu biznesu, obsłudze itd...Jest miesiac po "tych" Rewolucjach Magdy Gesler i co? wlasciciel wrocil do poprzedniegu menu, trza przyznac ze smak to on ma no ale on teraz biznesmen gastronomi gotuje kuchenny ktory nie ma ani smaku ani wiedzy

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3