Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Błędem jest wylewanie rozmąconych jajek na rozgrzaną...
fot. 123rf.com/kabvisio

Jajecznica, królowa śniadań. Jakie błędy popełniamy najczęściej przy jej robieniu? Patenty mistrzów kuchni na idealną jajecznicę

Zbyt wysoka temperatura smażenia

Błędem jest wylewanie rozmąconych jajek na rozgrzaną patelnię, podgrzewanie jej na wysokim ogniu. Wtedy powstają zbite, jajeczne grudy, które nieapetycznie wyglądają. Smażenie (a właściwie podgrzewanie) jajecznicy powinno zacząć się od zimnej patelni na małym palniku.

Zobacz również

Na zakończenie 2 dnia Legnickiej Majówki występy w Muszli Koncertowej, zdjęcia

Na zakończenie 2 dnia Legnickiej Majówki występy w Muszli Koncertowej, zdjęcia

Znany aktor niemal po 40 latach porzucił wegetarianizm. Ujawnił dlaczego

Znany aktor niemal po 40 latach porzucił wegetarianizm. Ujawnił dlaczego

Polecamy

To początek końca wielkiej ery sukcesów Red Bulla w Formule 1

To początek końca wielkiej ery sukcesów Red Bulla w Formule 1

Polak walczy o półfinał debla. Wymagające zadanie w prestiżowym turnieju

Polak walczy o półfinał debla. Wymagające zadanie w prestiżowym turnieju

Dziś półfinał Madrid Open: Znaleźć klucz do pokonania Keys. O której i gdzie oglądać?

Dziś półfinał Madrid Open: Znaleźć klucz do pokonania Keys. O której i gdzie oglądać?