Stało się tak dzięki inicjatywie starosty przemyskiego Jana Pączka. Z wnioskiem w tej sprawie zwrócił się do wicepremiera i ministra gospodarki Waldemara Pawlaka. Konserwy i smalec zostały przekazane z zapasów warszawskiej Agencji Rezerw Materiałowych.
Żywność została przewieziona do Przemyskiego Centrum Dystrybucji Mięsa i Wędlin. Stamtąd trafiła do poszczególnych miejscowości. Najwięcej do mieszkańców z gmin Fredropol, Bircza, Dubiecko. Ponadto do gmin Krasiczyn i Przemyśl. Pomoc w dowozie żywności potrzebującym zapewniły m.in. gminne ośrodki pomocy społecznej, proboszczowie parafii, członkowie Ochotniczych Straży Pożarnych.
- Za sprawne przeprowadzenie akcji słowa podziękowania należą się wicepremierowi Pawlakowi, dyrekcji i pracownikom Agencji Rezerw Materiałowych. Państwu Danucie i Wojciechowi Szczepanikom, właścicielom Przemyskiego Centrum Dystrybucji Mięsa, za udostępnienie magazynu i chłodni oraz firmie Sokołów Logistic z Jarosławia za usługi transportowe - mówi starosta Pączek.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Komunie dzieci gwiazd są jak wesela. Najpierw ciało Chrystusa, potem DMUCHANY ZAMEK
- Ujawniamy listę klientów internetowej szamanki! Gwiazdy telewizji i żony piłkarzy...
- Tak żyje "Biały Cygan" Bogdan Trojanek. Zna Viki Gabor, adoptował dziecko z klasztoru
- Skrzynecka przesadza z retuszem? Tak wymalowała się na wycieczkę. Jak w tym chodzić?