Składniki:
0,5 kg ziemniaków,
10 dag orzechów,
3 jajka,
1 cebula,
bazylia,
czosnek,
pieprz, sól
bułka tarta.
Wykonanie:
Ziemniaki ugotować, utłuc i dodać zmielone orzechy oraz jajka i podduszoną na tłuszczu cebulkę, bułkę tartą i przyprawy.
Robimy kotleciki i smażymy na tłuszczu.
Można jej jeść na zimno i ciepło.
Podawać najlepiej z sosem grzybowym, koperkowym lub surówką z kapusty pekińskiej.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kaźmierska wróci za kraty? Mecenas Kaszewiak mówi, dlaczego tak się nie stanie
- Czyżewska była polską Marilyn Monroe. Dopiero teraz dostała kwiaty na grób
- Co się dzieje z Sylwią Bombą? Drobny szczegół totalnie ją odmienił [ZDJĘCIA]
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"