MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Najlepsi kucharze świata do czerwonego mięsa (głównie...
fot. yatomo/123rf

Łączenie tych produktów może ci zaszkodzić. Którym potrawom ze sobą nie po drodze? Oto fakty i mity związane z łączeniem składników

MIT: Nie powinno łączyć się wina i czerwonego mięsa

Najlepsi kucharze świata do czerwonego mięsa (głównie wołowiny) polecają lampkę czerwonego wina.

Rzeczywiście zawarte w winie garbniki mogą zmniejszać wchłanianie żelaza, którego znakomitym źródłem jest czerwone mięso. Jednak lampka wina, podana do wołowiny nie wywoła anemii z niedoboru żelaza.

Warto również dodać, że czerwone wino jest źródłem resweratrolu, czyli substancji o silnym działaniu przeciwutleniającym.

Zobacz również

Półwiecze parafii w Nowej Wsi Lęborskiej. Uroczystość z udziałem biskupa

Półwiecze parafii w Nowej Wsi Lęborskiej. Uroczystość z udziałem biskupa

Burza w Łodzi. Ściana deszczu, błyskawice i potężny wiatr!

Burza w Łodzi. Ściana deszczu, błyskawice i potężny wiatr!

Polecamy

Szkoła Podstawowa nr 14 w Przemyślu świętuje jubileusz 60-lecia istnienia

Szkoła Podstawowa nr 14 w Przemyślu świętuje jubileusz 60-lecia istnienia

Putin o propozycji olimpijskiego rozejmu Macrona: „Tą drogą daleko nie zajdziemy”

Putin o propozycji olimpijskiego rozejmu Macrona: „Tą drogą daleko nie zajdziemy”

Jak dobrze znasz kwiaty balkonowe? Sprawdź się w naszym quizie!

Jak dobrze znasz kwiaty balkonowe? Sprawdź się w naszym quizie!