MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kostki lub grube wiórki żółtego sera, które stanowią istotną...
fot. RODNAE Productions/Pexels

Najgorsze dodatki do sałatki. Te produkty zepsują danie z warzyw, dodając mu niezdrowych związków i niepotrzebnych kalorii

Żółty ser do sałatki

Kostki lub grube wiórki żółtego sera, które stanowią istotną część sałatki, to źródło nadmiernej ilości tłuszczu. Poziom tego składnika sięga 20-30 proc., więc sałatka z serem powinna zawierać już innych bogatych w niego dodatków. Często zdarza się też, że jest to produkt seropodobny, z niezdrowymi dodatkami i niepełnowartościowy. Warto więc użyć mniej sera, ale lepszej jakości.

Jak najbardziej można jednak użyć cienkich płatków parmezanu, bo to dodatek pełny wapnia oraz smaku, a więc dodawany w małej ilości. Mozzarella z wody albo feta (a nawet twaróg) w wersji light to też dobry pomysł, tak samo jak opcja roślinna w postaci tofu.

Zobacz również

Co zajmuje nowego burmistrza Chełmna? Szykują się zwolnienia?

NOWE
Co zajmuje nowego burmistrza Chełmna? Szykują się zwolnienia?

Handel ludźmi to rzeczywistość. W Olkuszu będą mogli ją poznać

Handel ludźmi to rzeczywistość. W Olkuszu będą mogli ją poznać

Polecamy

Dimitri Berge dłużej  odpocznie od żużla. Co planują Cellfast Wilki bez Francuza?

Dimitri Berge dłużej odpocznie od żużla. Co planują Cellfast Wilki bez Francuza?

Sprinter Resovii: Jestem blisko startu w Rzymie, ale chciałbym też pobiec w Paryżu

Sprinter Resovii: Jestem blisko startu w Rzymie, ale chciałbym też pobiec w Paryżu

Trener Stali Stalowa Wola: Liczy się nie długość umowy, a okresu wypowiedzenia

NOWE
ROZMOWA
Trener Stali Stalowa Wola: Liczy się nie długość umowy, a okresu wypowiedzenia