reklama

Pasztet z fasoli. Świetnie smakuje z sosami i surówkami

Ula SobolZaktualizowano 
Przepis na pasztet z fasoli zdradza KGW „Komorowianki” Komorów (gm. Majdan Królewski, powiat kolbuszowski).

Składniki:
70 dag fasoli jaśka,
10 dag suszonych grzybów (ewentualnie pieczarek),
2 duże cebule,
4 jajka,
8 łyżek bułki tartej,
6 łyżek tłuszczu,
sól,
pieprz,
majeranek,
imbir,
gałka muszkatołowa,
liście laurowe (dekoracja).

Wykonanie:

Fasolę zalać na noc wodą. Na drugi dzień ugotować w tej samej wodzie i odcedzić. Suszone grzyby namoczyć, ugotować do miękkości. Cebulę przysmażyć na tłuszczu. Wszystkie składniki zemleć. Dodać całe jajka, wywar z grzybów, bułkę tartą, tłuszcz. Doprawić, włożyć do natłuszczonej formy i posypać bułką tartą. Upiec w dobrze nagrzanym piekarniku. Świetnie smakuje z sosami i surówkami.

Flesz - nowi marszałkowie Sejmu i Senatu, sukces opozycji

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3