Składniki:
70 dag fasoli jaśka,
10 dag suszonych grzybów (ewentualnie pieczarek),
2 duże cebule,
4 jajka,
8 łyżek bułki tartej,
6 łyżek tłuszczu,
sól,
pieprz,
majeranek,
imbir,
gałka muszkatołowa,
liście laurowe (dekoracja).
Wykonanie:
Fasolę zalać na noc wodą. Na drugi dzień ugotować w tej samej wodzie i odcedzić. Suszone grzyby namoczyć, ugotować do miękkości. Cebulę przysmażyć na tłuszczu. Wszystkie składniki zemleć. Dodać całe jajka, wywar z grzybów, bułkę tartą, tłuszcz. Doprawić, włożyć do natłuszczonej formy i posypać bułką tartą. Upiec w dobrze nagrzanym piekarniku. Świetnie smakuje z sosami i surówkami.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Co się dzieje z Sylwią Bombą? Drobny szczegół totalnie ją odmienił [ZDJĘCIA]
- Hakiel złożył ukochanej arabską przysięgę miłości! Poznali się 6 miesięcy temu...
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"
- To on stworzył Dagmarę Kaźmierską. Dziś nie chce się do niej przyznać