Składniki:
- 1 kg koziny (udziec).
Marynata:
- 6 łyżek oleju,
- 1 łyżka owoców jałowca,
- 3 liście laurowe,
- 5 ziaren ziela angielskiego,
- 3 ząbki czosnku,
- zioła prowansalskie,
- kilka ziaren kminku,
- sól,
- pieprz.
Wykonanie:
Z podanych składników przygotować marynatę. Udziec umyć i zalać marynatą, odstawić do lodówki na 24 godziny. Na patelnię wlać mniej więcej 2 łyżki oleju, dobrze go rozgrzać i dość mocno obsmażyć udziec z obu stron. Następnie przełożyć go do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 2 godziny. Podawać z ziemniakami lub ryżem, z dodatkiem surówek.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kaźmierska wróci za kraty? Mecenas Kaszewiak mówi, dlaczego tak się nie stanie
- Czyżewska była polską Marilyn Monroe. Dopiero teraz dostała kwiaty na grób
- Co się dzieje z Sylwią Bombą? Drobny szczegół totalnie ją odmienił [ZDJĘCIA]
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"