- W konkursie Nasze Dobre Podkarpackie firma bierze już udział od 10 lat. W wcześniejszych edycjach do konkursu zgłaszała m.in. uszka z mięsem (za które otrzymała wyróżnienie w 2007 r.), pierogi ze szpinakiem, pierogi z nadzieniem jabłkowym, jak również kartacze z mięsem wyróżnione w 2011 r. - mówi Stanisław Cabaj, właściciel firmy PHU MATEO. - Firma MATEO istnieje na rynku od 1993 roku, od początku swojego istnienia działa w branży spożywczej.
W 1996 roku zauważając brak na rynku w zakresie mrożonych wyrobów mącznych uruchomiła produkcję pierogów i uszek.
- Mrożenie jest to jedna z najstarszych metod utrwalania żywności, ogranicza ono do minimum straty witamin i minerałów. Dzięki mrożeniu do naszych produktów nie musimy używać żadnych konserwantów , co sprawia, że nasze pierogi mają domowy smak. Wyroby wykonywane są ze szczególna troska o naszych klientów według tradycyjnej i sprawdzonej receptury - mówi Stanisław Cabaj.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Czyżewska była polską Marilyn Monroe. Dopiero teraz dostała kwiaty na grób
- Co się dzieje z Sylwią Bombą? Drobny szczegół totalnie ją odmienił [ZDJĘCIA]
- Hakiel złożył ukochanej arabską przysięgę miłości! Poznali się 6 miesięcy temu...
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"