Składniki na ciasto:
- mąka,
- jajko,
- woda,
- sól.
Farsz:
- soczewica,
- cebula,
- masło,
- sól,
- pieprz.
Wykonanie:
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle na złoty kolor. Soczewicę ugotować, po czym zemleć ją razem z cebulką oraz doprawić solą i pieprzem. Następnie z mąki, jajka, wody i soli wyrobić ciasto. Rozwałkować je i wykroić z niego małe krążki. Nałożyć na nie farsz i zlepić je. Pierogi ugotować w lekko posolonej wodzie. Podawać z podduszoną cebulką.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kaźmierska wróci za kraty? Mecenas Kaszewiak mówi, dlaczego tak się nie stanie
- Czyżewska była polską Marilyn Monroe. Dopiero teraz dostała kwiaty na grób
- Co się dzieje z Sylwią Bombą? Drobny szczegół totalnie ją odmienił [ZDJĘCIA]
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"